Auto-tuning en performance tuning

Auto-tuning en performance tuning

Auto-tuning en performance tuning

Auto-tuning is een enorm populaire hobby geworden voor veel mensen over de hele wereld. Het is vooral populair in de Verenigde Staten en het VK, waar het grote publiek gewend is aan de hoge niveaus van functionaliteit die inherent is aan bepaalde merken van auto’s. Auto-afstemming houdt niet noodzakelijkerwijs de aankoop of wijziging van een volledig nieuw voertuig met zich mee, maar kan in plaats daarvan worden beschouwd als de opname van nieuwe onderdelen die het voertuig in staat zullen stellen om het volledige potentieel uit te voeren. Auto-tuning kan daarom worden beschouwd als een minpuntige upgrade naar een reeds werktuig. Als u overweegt auto-afstemming, zijn er een aantal voordelen van autotuning die u op de hoogte moet zijn voordat u uw aankoop doet.

Een van de meest voorkomende voordelen van auto-afstemming is dat het de algehele uitvoering van een auto drastisch kan verbeteren. Auto-tuning is in wezen de cosmetische modificatie van een voertuig om het te optimaliseren voor een andere reeks esthetische prestatie-behoeften van degenen die het oorspronkelijk is ontworpen om te vervullen. Meestal is dit grotere dynamische en motorprestaties, maar auto’s kunnen ook worden gewijzigd om een betere brandstofefficiëntie of eenvoudiger, gladdere reactie te bieden. Het doel van deze wijzigingen is om de auto te laten presteren op zijn maximale capaciteit in alle omstandigheden.

Dit voordeel is niet uniek voor motortuning. Er zijn talloze modificaties die een prestaties van een voertuigen aanzienlijk kunnen verbeteren, terwijl tegelijkertijd de brandstofefficiëntie en het verminderen van emissies worden verbeterd. Sommige van deze modificaties kunnen de lading van de motor met zoveel als honderd procent verminderen. Bovendien kan autotuning ook trillingen en turbulentie verminderen via de verschillende componenten die de motor vormen. Er zijn tal van studies die hebben geopenbaard dat het niveau van stress- en vermogenswinsten door de motor ervaren wanneer ze onder belasting zijn maar liefst vijftien procent lager dan met voertuigen die geen wijzigingen ondergaan.

Als het gaat om het uitlaatsysteem, kan de tuning van de auto echt enkele indrukwekkende vermogenswinsten bieden. Door de uitlaatpijpen en uitlaatsystemen op auto’s wordt het door de motor uitgestraald geluid sterk verminderd. Bovendien trillen andere mechanische delen van de motor met trillen. Dit zorgt voor een efficiëntere algehele verbranding. Veel racemotoren zullen uitlaatmodificaties ondergaan om nog meer vermogenswinsten te creëren.

Een andere gemeenschappelijke methode die wordt gebruikt voor het creëren van vermogenswinsten is via aftermarket-modificatie. De primaire reden waarom mensen zich wenden tot aftermarket-modificatie is dat deze auto’s niet worden geleverd met fabriekstemmingen. Als zodanig moeten deze auto’s worden afgestemd door professionele tuners. De meeste mensen die ervoor kiezen om een fabriekstem te kopen, maken echter nog steeds gebruik van een of andere vorm van afstemming, ongeacht of ze aftermarket-modificaties of anderszins zijn.

Het afstemmen van een motor heeft veel voordelen. Een van deze voordelen is dat het het consumptie van het brandstof aanzienlijk kan verbeteren. De meeste fabrikanten bevelen aan dat het aanbevolen brandstofverband voor elke gegeven auto ongeveer achthonderd mijl per gallon is. Voor de meeste mensen is dit erg haalbaar. Door middel van effectieve aftermarket-modificatie en brandstofafstemming kan een autotuning de efficiëntie van de motor aanzienlijk verhogen waardoor de benzineverbruik die kan worden aangedreven.