Wat zijn de voordelen van Litecoin?

Wat zijn de voordelen van Litecoin?

 <a href=bezoek de site “>

Wat zijn de voordelen van Litecoin?

Litecoin, ook wel Lite-valuta genoemd, is een alternatieve valuta die is afgeleid van het oorspronkelijke Litecoin-project. Het is ontwikkeld door een anonieme groep ontwikkelaars via een openbaar gedistribueerd grootboeksysteem, het BitMsgter-protocol. De makers van Litecoin waren van plan om de nieuwe valuta uit te brengen als alternatief voor de inmiddels beroemde "bitcoins", maar werden door de grote online retailers en brokers afgewezen vanwege één groot nadeel: er zal geen wettig betaalmiddel zijn. Alle andere valuta's die zijn gebaseerd op de originele bitcoins mogen niet worden vervangen zodra de Litecoin-makers hun eigen fork van het systeem hebben vrijgegeven.

In tegenstelling tot andere valuta, functioneert litecoin niet met een centraal orgaan of bestuursorgaan; in plaats daarvan bezit elk lid een unieke plastic sleutel die fungeert als hun saldorekening. Via een nieuw blocksize-algoritme genaamd Scrypt, kan het litecoin-netwerk munten op een andere manier "mijnen" dan de klassieke elektronische valuta. Ongeveer om de twee weken wordt er een nieuw blok met een nieuwe Litecoin-sjabloon uitgegeven die onmiddellijk beschikbaar is voor download door alle leden van het netwerk. Deze nieuwe blokken bevatten ook een beperkte Economic Marble, die gebruikers in staat stelt om een beperkte hoeveelheid gebruik te genieten en ook extra bescherming biedt tegen fraude en spamming.

In tegenstelling tot andere valuta's gebruikt litecoin een nieuw algoritme genaamd Scrypt dat aanzienlijk complexer is dan de vorige versie van Scrypt, waardoor het onmogelijk is om te hacken. Met het geavanceerde algoritme gebruikt litecoin een systeem van willekeurig gegenereerde IP-adressen in plaats van geografische locaties zoals werd gedaan met de originele bitcoins. Door deze methode is het netwerk in staat om grote hoeveelheden gegevens met een veel hogere snelheid te verplaatsen dan de conventionele methoden. Deze functie resulteert in aanzienlijk snellere transacties, waardoor litecoin vier keer sneller is dan de vorige versie van de elektronische valuta.

Informatie over dit onderwerp: Bitcoinmeester.nl